Жир, послід та луска: що ховається у складі популярних косметичних засобів

Жир, послід та луска: що ховається у складі популярних косметичних засобів

Заради збереження молодості та краси жінки наважуються на найнесподіваніші процедури – часто навіть не уявляючи, що саме вони наносять на шкіру та волосся.

Об этом сообщает Преступная Россия


Равликовий слиз


Равликовий муцин — популярний компонент зволожуючих кремів, що омолоджують. Секрет, який виділяє молюск для полегшення пересування, містить цілий комплекс протеїнів, гліколеву кислоту та еластин. Ці речовини мають регенеруючі та зволожуючі властивості та, за твердженням деяких фахівців, здатні зменшити пігментацію і вираженість шрамів.


Овечий жир


Ланолін, який видобувають із вовни овець, додають у лосьйони, засоби для зняття макіяжу та губну помаду. Речовина пом’якшує та вирівнює шкіру, загоює тріщини та бореться із сухістю. Ланолін поглинається дуже повільно, подовжуючи ефект поживних косметичних засобів.


Пташиний послід


Солов’їні екскременти – новий, але вже дуже популярний інгредієнт косметики для догляду за шкірою обличчя, переважно корейського виробництва. За заявою виробників, він здатний чудово розгладити зморшки, повернувши шкірі молодий і свіжий вигляд.


Склад екскрементів птахів сильно відрізняється від вироблених ссавцями. І вміст кишечника, і рідина з нирок виводяться у солов’їв через одну порожнину, яка називається клоакою. Так у пташиний послід разом із сечею потрапляють амінокислоти та азотисті сполуки, зокрема гуанін, що сприяють глибокому зволоженню шкіри.


Шкіра немовлят


Мабуть, це найсуперечливіший і лякаючий компонент у складі сучасних косметичних засобів. І хоча в це віриться важко, але деякі виробники дійсно додають у свою продукцію частинки шкіри, отримані після процедури обрізання крайньої плоті у хлопчиків.


У західних країнах цей інгредієнт вже прозвали «фонтаном молодості» завдяки його властивості стимулювати зростання нових клітин. Але доступні такі косметичні засоби не всім – їхня ціна обчислюється тисячами євро.


Риб’яча луска


Як ви думаєте, завдяки чому тіні, блиски для губ та лак для нігтів так ефектно виблискують на сонці? Ви напевно вже здогадалися: багато виробників отримують виблискуючі частинки для косметики з риб’ячої луски.


Акуляча печінка


Сквален – так називається жир, який міститься в нашій шкірі та захищає її від втрати вологи та мікроушкоджень. У промислових масштабах його видобувають із печінки акули та використовують для виготовлення зволожуючих косметичних засобів.


Півнячі гребені


Гіалуронова кислота міститься у багатьох тканинах нашого організму, переважно у шкірі, де зосереджені запаси колагену та еластину. Ця речовина відома своєю властивістю утримувати вологу, яку втрачає шкіра, і живити нею ті клітини, які її особливо потребують.


Для виробництва першого покоління косметичних засобів з гіалуроновою кислотою речовину видобували з гребенів півнів. Зараз її виробляють у лабораторії, використовуючи рослинні ресурси.


Страусиний та норковий жир


У деяких засобах для гоління, сонцезахисних кремах та спреях для волосся міститься жир, який видобувають зі шкур норок та страусів ему. Цей інгредієнт забезпечує косметиці в’язкість, однорідність та приємну текстуру.

Источник: Криминал РУ